Krijg je overzicht terug

Op de pagina hiervoor heb je de “links” (in het roze) kunnen vinden om de digitale versie (Google sheet) te downloaden, of wanneer je liever met papier werkt, de PDF met een Weekplanner.

Je digitale kalender in gebruik nemen

Afhankelijk van je digitale kalender zal de methode verschillend zijn om de CSV sheet te importeren. Bedenk eerst of je de sheet in een aparte kalender wilt hebben, of in je hoofd kalender.

Voor Google Calendar ga je naar Menu instellingen;

  • je ziet een tandwiel bovenin het scherm. Wanneer je daarop drukt kies je instellingen.
  • In het linker menu kies je voor “importeren en exporteren”
  • Selecteer het CSV bestand om te importeren
  • Kies de kalender die je wilt gebruiken om de blokken op in te delen
  • Je ziet nu dat er Timeblocks zijn toegevoegd aan je kalender, samen met Dagthema’s.

→ Tip! Weet je het allemaal nog niet zeker en wil je graag eerst proberen? Importeer de CSV sheet dan in een nieuwe en lege kalender. Deze is eventueel gemakkelijk te verwijderen om overnieuw te beginnen. Heb je een blok naar tevredenheid ingedeeld, dan kun je de “afspraak” openen en verplaatsen naar je hoofdagenda.

Timeblocking is een organisatietechniek die ik met passie gebruik! Het is allemaal veel gemakkelijker dan je denkt. Het draait allemaal om het blokkeren van de tijd om te doen wat je gepland hebt om te doen. En natuurlijk heb je de discipline nodig om je focus vast te houden aan het huidige Timeblock. Als je bijvoorbeeld je bureau wilt opruimen, neem dan het juiste blok om je bureau op te ruimen en schoon te maken, zodat je je planning niet in de war gooit. Het blok voor huishouden en schoonmaken komt vanzelf.

Gebruik deze methode om te organiseren en te definiëren wanneer je aan dingen gaat werken. Het helpt je afleiding te voorkomen door tijd vrij te maken voor taken die belangrijk maar niet urgent zijn, zoals je passie-project of bijpraten met vrienden of familieleden die ver weg wonen. Je kunt de techniek ook gebruiken om je op één taak of project te concentreren, wat kan leiden tot output van hogere kwaliteit met minder uitstelgedrag.

Eén van de krachtigste voordelen van deze techniek is dat deze in elke branche en voor elk onderwerp kan worden gebruikt. Het maakt niet uit of je een schrijver, marketeer, blogger of coach bent – je kunt deze techniek gebruiken en jezelf veel tijd besparen door je planning in vaste indeling te geven.

Ik zal je voorbeelden geven om je op weg te helpen en waarom het de moeite waard is om deze methode aan te leren. Ook zal ik je stapsgewijs begeleiden om deze methode het meest effectief en efficiënt te kunnen gebruiken.